gezonde tussendoortjes

5 Gezonde tussendoortjes

Een gezond tussendoortje is niet alleen een snelle oplossing voor je hongergevoel, maar kan ook een geweldige manier zijn om voedingsstoffen binnen te krijgen die je misschien mist in je dagelijkse maaltijden. In dit artikel gaan we in op vijf verschillende gezonde tussendoortjes en geven we je ook de voordelen van smoothies als gezonde snack.

Vers fruit

Fruit is een geweldige snackoptie omdat het veel voedingsstoffen bevat, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Bovendien is het lekker en makkelijk te eten. Vers fruit is verkrijgbaar in verschillende smaken, kleuren en maten en kan op verschillende manieren worden bereid. Denk bijvoorbeeld aan appels, bananen, bessen en kiwi's. Als je op zoek bent naar een tussendoortje met weinig calorieën, dan zijn bessen een goede keuze. Ze bevatten weinig suiker en zijn rijk aan antioxidanten die je lichaam kunnen beschermen tegen schadelijke stoffen.

Noten

Noten zijn een goede bron van gezonde vetten, eiwitten en vezels. Een handjevol noten zoals amandelen, cashewnoten of walnoten kan je honger stillen en je energie geven. Bovendien zijn noten een geweldige optie als je onderweg bent of als je weinig tijd hebt. Je kunt ze namelijk gemakkelijk meenemen en op elk moment van de dag opeten.

Rauwe groenten

Groenten zijn een voedzame snackoptie en bevatten veel vezels en vitaminen. Snijd bijvoorbeeld wat worteltjes, selderij of paprika in reepjes en dip ze in hummus of guacamole. Groenten zijn een geweldige manier om je hongergevoel te stillen en ook om wat extra groenten binnen te krijgen.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit, zoals rozijnen, pruimen of abrikozen, is een handige snack om mee te nemen en bevat veel vezels en voedingsstoffen. Wees wel voorzichtig met de portiegrootte, want gedroogd fruit bevat vaak veel suiker. Een klein handje gedroogd fruit is voldoende als snack.

Smoothies

Smoothies zijn een uitstekende snackoptie omdat ze veel voedingsstoffen bevatten, waaronder vezels, vitamines en mineralen. Bovendien zijn ze makkelijk te maken en aan te passen aan je smaakvoorkeuren. Je kunt bijvoorbeeld bladgroenten, fruit en melk of yoghurt toevoegen om een ​​gezonde en lekkere smoothie te maken. Als je op zoek bent naar een tussendoortje dat je snel energie geeft en je ook voldoening geeft, dan is een smoothie een goede optie.

Waarom zijn smoothies een gezonde keuze?

Smoothies zijn een gezonde snackoptie omdat ze vol zitten met voedingsstoffen en makkelijk te maken zijn. Door het gebruik van bladgroenten, fruit en zuivelproducten of plantaardige melk, bevatten smoothies veel vezels, vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor een gezond dieet. Hieronder vind je meer redenen waarom smoothies een gezonde keuze zijn:

Makkelijk verteerbaar

Smoothies zijn makkelijk te verteren omdat ze meestal gepureerd of gemixt zijn. Hierdoor worden de vezels en voedingsstoffen in het voedsel gemakkelijker opgenomen door je lichaam en kunnen ze je spijsverteringsstelsel stimuleren.

Helpen bij gewichtsbeheersing

Smoothies kunnen helpen bij gewichtsbeheersing omdat ze vaak laag in calorieën zijn, maar wel veel voedingsstoffen bevatten. Door een smoothie als tussendoortje te kiezen in plaats van een calorierijke snack, kun je je honger stillen en tegelijkertijd gezonde voeding binnenkrijgen.

Verbeteren de spijsvertering

Smoothies kunnen ook helpen bij het verbeteren van de spijsvertering. De vezels in groenten en fruit helpen bij het bevorderen van de darmbewegingen, waardoor afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam kunnen worden verwijderd.

Versterken het immuunsysteem

Smoothies bevatten veel vitamines en antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken en je lichaam kunnen beschermen tegen ziekten en infecties.

Verhogen de energie

Smoothies kunnen ook helpen bij het verhogen van de energie omdat ze koolhydraten en vitamines bevatten die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Een smoothie als tussendoortje kan je een snelle boost van energie geven.

Een gezonde én snelle snack?

Op zoek naar een gezonde én snelle snack? Geen zin om na te denken maar wel een juiste keuze maken? Wij hebben overal al over nagedacht. Met een gezonde smoothie van Sjakes kun je heerlijk genieten van een gezonde snack. Bijvoorbeeld op je werk. Je baas heeft er vast geen probleem mee. Een Sjakes smoothie is namelijk binnen één minuut klaar én je blijft gezond.

Terug naar blog