Gember

Smoothie ingrediënten die je altijd in huis kunt hebben

Maak je graag gezonde smoothies, maar merk je dat je niet de juiste producten in huis hebt om op ieder moment van de dag een lekkere smoothie te maken? Heb je niet altijd vers fruit of verse groenten in huis? Geen probleem!In dit artikel lees je welke (houdbare) smoothie ingrediënten onmisbaar zijn. Als deze ingrediënten in de voorraadkast staan, kom je nooit voor teleurstellingen te staan. Zo maak jij iedere dag een gezonde smoothie van bevroren fruit, met melk, yoghurt of gezonde superfoods.

Bevroren fruit smoothies

In bijna iedere smoothie gaat fruit. In veel smoothie recepten staan mango, blauwe bessen, aardbeien of frambozen op het lijstje. Deze fruitsoorten zijn vaak duurder, maar gelukkig is daar een oplossing voor: bevroren fruit. Tegenwoordig vind je in iedere supermarkt veel soorten fruit in het vriesvak.

Stukken goedkoper en net zo gezond als vers fruit. Er gaan bijna geen voedingsstoffen meer verloren, in tegenstelling tot wat je soms nog hoort in de media.

Je hebt de keuze uit één fruitsoort of een mix van allerlei tropisch fruit. Goed voor de afwisseling dus en onmisbaar als je graag smoothies met bevroren fruit maakt.

Wil je het helemaal makkelijk maken voor jezelf? Bij de grotere supermarkten in Nederland vind je zelfs portieverpakkingen. Dit bevat de perfecte hoeveelheid voor één smoothie.

(Ouder) fruit

Ben je geen fan van bevroren fruit? Of wil je het echt vers? Je kunt ook fruit toevoegen dat al wat langer ligt. Heb je een banaan die net een dag te lang ligt? Perfect voor in de smoothie! Is je peer te zacht om te eten? Gooi ‘m met de rest van de smoothie ingrediënten in de blender.

Op deze manier hoef je nooit meer fruit weg te gooien. Prima duurzame oplossing dus.

Pro tip: vries die oude banaan zelf in, kun je 'm zo een week later bevroren in je blender gooien.

Superfoods voor nóg meer gezondheidsvoordelen

Als je iedere dag voorbereid wil zijn op een smoothie, is het slim om houdbare producten zoals superfoods in huis te hebben. Wil je je smoothie extra gezond? Voeg dan superfoods zoals kurkuma met een snufje peper, cacaopoeder, chiazaad of lijnzaad toe. Zo kickstart jij je dag!

Ga je voor de schoonheidsprijs? Maak dan je smoothie af met een topping, denk bijvoorbeeld aan goji bessen, moerbeien of kokosrasp. Een mooie smoothie is extra leuk om op te eten! (Eerst even op Instagram zetten natuurlijk.)

Extra bite in je smoothie? Voeg noten toe

Een smoothie is eigenlijk niet compleet zonder noten. Op die manier kom je aan je vitamines én goede vetten. Noten zitten boordevol vitamine B1, vitamine E en ijzer. Onmisbaar in een gezonde levensstijl, dus een perfecte aanvulling als smoothie ingrediënt. Bovendien zorgen de noten voor een extra verzadigd gevoel.

Je kunt denken aan hazelnoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten of bijvoorbeeld walnoten. Het beste kies je ongezouten en ongebrande noten. Hoe minder bewerkt je voedsel is, hoe gezonder. Daarom zijn onze Sjakes zo puur mogelijk, geen zooi!

Yoghurt of melk als smoothie ingrediënten

Wil je een smoothie recept dat uit meer ingrediënten bestaat dan alleen groente en fruit? Voeg dan melk of yoghurt toe. Deze ingrediënten zijn lang houdbaar en zijn een perfecte aanvulling op je smoothie.

Ben je vegan en eet of drink je geen dierlijke producten? Dan vervang je melk heel makkelijk met bijvoorbeeld amandel-, haver- of kokosmelk en de yoghurt met soja- of kokosyoghurt. Om je smoothie lekker fris te maken kun je ook afwisselen met kokoswater.

Extra smakelijke toevoegingen

Er zijn genoeg houdbare smoothie ingrediënten die je smoothie nóg lekkerder maken. Ben je een zoetekauw? Zorg dan dat je altijd een pot honing in de kast hebt staan en voeg één theelepel toe aan je smoothie recept.

Houd je van wat extra pit? Mix dan één centimeter gember door je smoothie. Heb je zin een frisse smoothie? Knijp dan de halve sap van een limoen of citroen uit.

Smoothie ingrediënten waarmee je iedere dag een smoothie op tafel tovert

Als je deze smoothie ingrediënten altijd in huis hebt, zorg je voor voldoende afwisseling waardoor jouw smoothies nooit saai zijn.

Van bevroren fruit smoothies aangevuld met superfoods, tot smoothies met houdbare producten zoals melk. Genoeg inspiratie dus.

Wil je elke dag genieten van een gezonde smoothie die binnen één minuut klaar is? Bestel dan je smoothies bij Sjakes!

Terug naar blog