spinazie op een hoop voor in de smoothie

Waarom een vegan smoothie altijd een goed idee is

Een vegan smoothie, de term zegt het al, is een smoothie of shake zonder dierlijke producten. En in deze veranderende wereld, waar we steeds vaker bewust zijn van het milieu, duurzaamheid en klimaatverandering, is een vegan optie nooit een verkeerde keuze. We focussen onszelf meer en meer op plantaardige producten en uit cijfers blijkt dat we dierlijke producten steeds vaker laten staan. De meest voorkomende redenen zijn het dierenwelzijn en, jawel hoor, het klimaat.

En daar draagt Sjakes graag aan bij. Doe je mee?

Een vegan smoothie zonder dierlijke producten

Hoewel een smoothie vaak al vegan is, zijn er ook genoeg smoothies die bereid worden met melk of andere dierlijke producten. Tegenwoordig deinst bijna geen enkele supermarkt er meer voor terug om het plantaardige aanbod uit te breiden, dus voor vervangers van dierlijke melk geen gebrek. Vervangers van normale melk zijn bijvoorbeeld soja-, haver-, amandel- of kokosmelk.

Naast dierlijke melk zie je ook vaak dat andere dierlijke eiwitten (dierlijke proteïne) in smoothies verwerkt worden. In 2022 zijn er gelukkig zoveel andere mogelijkheden voor plantaardige eiwitten, dat ook daarvoor plantaardige oplossingen zijn bedacht.

Onze Sjakes bevatten daarom ook allemaal plantaardige proteïne, bijvoorbeeld op basis van erwteneiwitisolaat ook weer lekker duurzaam

Recepten: vegan smoothie of vegan smoothie bowl

Vegan smoothies kun je natuurlijk op ieder moment van de dag nuttigen. Start jij graag met een gezonde vegan ontbijt smoothie? Bekijk dan onze eerdere ontbijt smoothie recepten. Alle smoothies zijn namelijk vegan (te maken).

Ken je de hippe smoothie bowls? Ook die maak je natuurlijk heel makkelijk zelf. En daarvoor geldt ook simpelweg: vervang de dierlijke producten voor plantaardige producten. Et voilà: de vegan smoothie bowl is klaar. Zo werk jij met kleine stapjes óók aan een duurzame wereld. Bekijk hier onze smoothie bowl recepten voor meer inspiratie.

vegan smoothie

Eerlijke smoothies

Onze vegan smoothies zijn eerlijk. Waarom? Wij gebruiken alleen échte ingrediënten, met écht fruit en échte groenten. Deze vitamines zijn aangevuld met overheerlijke en gezonde superfoods. Het resultaat? Gezonde smoothies met hoge Sjakes kwaliteit. Onze Sjakes zijn geschikt als complete maaltijdvervanger op ieder moment van de dag.

Een vegan smoothie voor een switch naar een vegan lifestyle

Over de vegan lifestyle gesproken. Je hoeft natuurlijk niet van de één op de andere dag met alle dierlijke producten te stoppen als je dat te heftig vindt. Bewustzijn en bewuste keuzes maken is ook al een belangrijke stap. Probeer nieuwe (smoothie) recepten uit, bestel eens de vegan varianten van de gerechten in het restaurant en laat je verrassen. Alle beetjes helpen.

Een vegan lifestyle is allesbehalve saai. Er zijn zóveel lekkere dingen te maken, maar je moet het natuurlijk net weten. Ook met veganistisch eten wissel je net zoveel af, zolang je maar blijft ontdekken.

Duurzame verpakkingen

Naast dat onze smoothies zelf duurzaam zijn, zijn de verpakkingen dat ook. We gebruiken namelijk helemaal geen plastic. Jouw vegan smoothie zit dus in een 100% papieren verpakking. Het gaat natuurlijk natuurlijk om de inhoud, maar zo is je vegan smoothie dubbel duurzaam.

Onze Sjakes zijn vegan

Heb jij geen zin of misschien juist helemaal geen tijd om allerlei ingewikkelde recepten te maken, maar wil je wel genieten van een gezonde smoothie die vegan is? Bekijk dan onze vier verschillende Sjakes. Kies jouw favoriet, bestel jouw abonnement en geniet iedere dag van onze gezonde en vooral lekkere smoothie.

Vegan, duurzaam en om je vingers bij op te eten. Smakelijk!

Terug naar blog